nlc.hu
Aktuális

Nézd meg London tükörfalú családi házát!

Láthatatlan háznak hívják London tükörfalú házát, amit még sok környékbéli sem vett észre

London Richmond negyedében épült meg a ház, aminek az utcára néző falai hatalmas tükrökből készültek.

A Richmond Circus körforgalom és a richmondi metróállomás környékén található ház nem valami művészi önmegvalósítás eredménye, és nem is egy művészi galéria rejtőzik alatta, hanem egy használatban lévő családi ház. A designt egy Alex Haw nevű építész álmodta meg még 2015-ben, a ház mostani lakói pedig még 2019-ben költöztek be az épületbe. A lakók szerint odabent érdekes az élet, ugyanis az utcai járókelők nem látnak be, miközben ők látják, ahogy sokan megállnak a házuk előtt egy smink vagy egy hajigazítás erejéig, vagy csak éppen önmagukat nézegetni – írja az odditycentral.com.

Tükörfalú ház

A londoni láthatatlan ház (Fotó: Google Maps)

A lakók szerint Alex Haw azzal győzte meg őket a tükörfal ötletéről, hogy így a házuk folyton kontaktusban lesz a környezetével. Szerették az ötletet, ezért igent mondtak rá. A ház rengeteg járókelőnek tetszik, bár sok emberben felmerül a kérdés, hogyan tartanak tisztán egy ekkora tükörfelületet. Pár környékbéli pedig azt mesélte el, hogy ugyan jó párszor elment már mellette, de még sosem vette észre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top