Már az EU több tagállamában jelentettek Kinder-termékek általi szalmonella-megbetegedéseket. A betegségeket többféle Kinder csokoládétermék okozta, azonban nem minden termék érintett az ügyben, bár kétségtelenül elbizonytalanította a vásárlókat, amikor a kezdeti lista egy ponton tovább bővült. Most a vásárlók biztonsága érdekében a NÉBIH közölte azon Kinder-termékek listáját is, melyek kockázat nélkül fogyaszthatók – írja a Blikk.
A Ferrero időközben bezárta a belgiumi Arlonban található gyárát, és csak hatósági engedély birtokában nyitják majd újra. Elismerték felelősségüket abban, hogy a belső hiányosságaik késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Az arloni üzem a világszerte gyártott Kinder-termékek hét százalékáért felelős, így bőven maradt még Kinder, amit lehet fogyasztani. A biztonságos Kinder-csokoládék listáját az alábbi linken érheted el.