nlc.hu
Gasztro

Ezer Kinder tojást vett húsvétra, most mindet dobhatja a kukába

Betárazott ezer Kinder tojást húsvétra, most mindet dobhatja a kukába

A brit férfi egy húsvéti gyerekprogramhoz vásárolt ezer darab Kinder tojást, ám a szalmonellaveszély miatt az összeset ki kell dobnia.
Kinder Surprise csokitojás egy férfi kezében

Egy brit férfi ezer darab Kinder tojást vett a húsvéti tojásvadászathoz, de most mindet dobhatja a kukába, miután kiderült, hogy a belgiumi Arlonban készült Kinder termékeket szalmonellafertőzés gyanúja miatt kivonták a forgalomból.

Radley Mason vonatozással kombinált családi programot szervezett húsvétra, amelyből természetesen a tojáskeresés sem maradhatott ki. Ezért vásárolt ilyen nagy mennyiségben Kinder Surprise csokitojásokat. Most viszont megint vehet újabb ezer darabos adagot, miután értesült a nagyszabású termékvisszahívásról.

Telefonon beszéltem velük, és azt mondták, hogy az összeset ki kell dobni. Sokkot kaptam

– mesélte a 35 éves férfi.

A gyártó Ferrero szóvivője a LADBible-nek azt mondta: utalványokat ajánlottak fel Radley-nek, hogy kárpótolják, amiért meg kellett szabadulnia az ezer csokitojástól. Számításaink szerint – a hazai fogyasztói árakat figyelembe véve – körülbelül 280-320 ezer forintba kerül ennyi csokitojás. 

A brit egészségbiztosító múlt heti adatai szerint 67 ember fertőződött meg a Kinder csokik miatt, az érintettek többsége öt évnél fiatalabb. Egy édesanya beszámolója szerint a 3 éves kislánya is szalmonellás lett, és soha nem volt még ennyire rosszul.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Riccardo Milani / Hans Lucas via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top