nlc.hu
Aktuális

Megjelent a biztonságos Kinder-csokik listája

Itt a biztonsággal fogyasztható Kinder-termékek listája!

Óriási bizonytalanságot okozott a húsvét előtti ajándékvásárlásban az olasz Ferrero vállalat, amikor bejelentette, hogy egyes Kinder-termékei szalmonella-fertőzöttek lehetnek. A veszély nem minden terméküket érinti, és most kijött egy lista azokról is, melyek biztosan biztonságosak.

Már az EU több tagállamában jelentettek Kinder-termékek általi szalmonella-megbetegedéseket. A betegségeket többféle Kinder csokoládétermék okozta, azonban nem minden termék érintett az ügyben, bár kétségtelenül elbizonytalanította a vásárlókat, amikor a kezdeti lista egy ponton tovább bővült. Most a vásárlók biztonsága érdekében a NÉBIH közölte azon Kinder-termékek listáját is, melyek kockázat nélkül fogyaszthatók – írja a Blikk.

Ferrero-logó

A Ferrero arloni gyárának bejárat (fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A Ferrero időközben bezárta a belgiumi Arlonban található gyárát, és csak hatósági engedély birtokában nyitják majd újra. Elismerték felelősségüket abban, hogy a belső hiányosságaik késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Az arloni üzem a világszerte gyártott Kinder-termékek hét százalékáért felelős, így bőven maradt még Kinder, amit lehet fogyasztani. A biztonságos Kinder-csokoládék listáját az alábbi linken érheted el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top