nlc.hu
Aktuális

A La Stampa úgy tudja, Putyint megoperálták

A La Stampa úgy tudja, Putyint megoperálták

Az olasz újság szerint több forrás azt állítja, a politikus vérrákban szenved.

Az olasz La Stampa hétfőn arról írt: az orosz elnököt a napokban, vélhetően egy hete, a Győzelem napi ünnepség után sürgősséggel kellett kórházba szállítani, ahol azonnal meg is operálták egy feltételezett rákos megbetegedés miatt – vette észre a Magyar Hang.

Az olasz újság szerint több forrás azt állítja, a politikus vérrákban szenved. A kórházi kezelés előtt az elnöki stáb állítólag tíz napra előre felvett és betárazott videókat készített, hogy azokkal fedezzék Vlagyimir Putyin távollétét.

Putyin orosz elnök megtekinti a Győzelem Napi ünnepséget.

(Fotó: AFP)

Az, hogy kérdőjelek merülnek fel az orosz elnök egészségi állapotával kapcsolatban, nem újdonság. Az elmúlt években rendszeresen  reppentek fel hírek azzal kapcsolatban, hogy Putyin súlyos beteg. A rák mellett voltak már olyan értesülések is, miszerint demenciában, illetve Parkinson-kórban szenved az államfő. Hivatalosan azonban egyik esetben sem erősítették meg ezeket az értesüléseket. A Kreml szóvivője minden alkalommal, amikor szóba került a téma, azt válaszolta, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin kitűnő egészségnek örvend.

Nem a La Stampa az egyetlen újság, melynek hasábjain ismét megpedzegették, hogy az orosz elnök rossz bőrben van.  A New/Lines magazin például a napokban szintén arról számolt be, hogy egy, a Kremlhez közeli oligarcha azt állította, Putyin vérrákban szenved. Sőt, úgy tudják, hogy erről hangfelvétel is készült. A cikk szerzője ugyanakkor hangsúlyozta, bár az elmúlt időben készült felvételeken az orosz elnök mintha valóban megviseltebb lenne, nem lehet tudni, hogy az újdonsült pletykák hátterében mi áll: Kiszivárgott információk, vagy szándékos dezinformációs kampány.

Legutóbb egyébként április elején egy orosz tényfeltáró lap számolt be arról, hogy olyan kórházi és szállodai szerződéseket szerzett meg, amelyek azt bizonyítják, egyre több orvos kíséri Vlagyimir Putyin. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top