nlc.hu
Aktuális

Hetven pedagógus kapott egy szál orchideát a tankerülettől

Kínjában nevet a 70 pedagógus, miután összesen egy szál orchideát kaptak a tankerülettől

Vándorvirágnak nevezték el a hetven főre jutó egy szál növényt, mindenki megkapja egy kicsit.

Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!

Ezzel a szöveggel küldött egy szál orchideát a XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanárainak az illetékes tankerület. Ezzel nincs is baj, csakhogy jól olvastátok: nem egy-egy szálat küldtek, hanem összesen egyet. Úgy, hogy az iskolában 70 pedagógus dolgozik.

Erről az intézmény egyik tanára, Nemes Erzsébet posztolt kínjában vicceset a Facebookon: mint elmondta, a növényt Vándorvirágnak keresztelték el, és szobáról szobára jár, hogy mindenki gyönyörködhessen benne egy kicsit.

Vándorvirág

Forrás: Nemes Erzsébet/Facebook

A HVG megkérdezte az érintett tankerületet is az ajándékról; válaszában Rábel Krisztina tankerületi igazgató azt írta: „A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.”

Azt, hogy a méltó megünnepléshez szükséges forrás például mit jelent, itt írtuk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top