nlc.hu
Aktuális

1000 forintos pedagógusnapi jutalom a veszprémi tanároknak

Pedagógusnapi jutalom: fejenként 1000 forintot kaptak a veszprémi tanárok

A Veszprémi Tankerület ezer forinttal jutalmazta meg a helyi alap- és középfokú intézményekben dolgozó tanárokat pedagógusnap alkalmából, amit vagy naptár formájában adtak oda, ám volt, ahol a pedagógusok még azt sem kaptak.
Pedagógusnapi hinorárium - Fotó: Pixabay

Ezer forinttal jutalmazta fejenként pedagógusai egy nagyobb csoportját a Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából. Bizonyos alap-és középfokú intézményi tantestületek munkatársai a honoráriumot tanári naptár formájában kapták meg, máshol a pedagógusok még azt sem kaptak a Klebelsberg Központtól – írta a Magyar Narancs online.

Az egyik veszprémi középiskola 60 fős tantestületében a jutalom összege így elérte a 60 ezer forintot, ezért az intézményvezető úgy döntött, a pénzből naptárakat vesz a tanároknak. Ehhez mellékletként járt Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter levele is, ebből idézzük:

Egy jó pedagógus nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni. Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek… Köszönöm Önöknek, hogy a koronavírus-járvány idején kitartóan, alázattal teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért.

A Magyar Narancs kereste a Klebelsberg Központot és megkérdezte, hogy melyik tankerületekben fejezték ki elismerésüket konkrétan pénzjutalomban is a tanároknak, ám levelükre közel másfél hét alatt sem érkezett válasz.

“Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek…”: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top