nlc.hu
Aktuális

Négynapos munkahetet tesztel a Telekom

Négynapos munkahetet tesztel a Telekom

Tesztjelleggel vezeti be a 4 napos munkahetet a Telekom.
Boldog irodai dolgozók pacsiznak

A négynapos munkahét bevezetését teszteli a Magyar Telekom – jelentette be a vállalat.

Közleményükben azt írják: világszerte ígéretes eredményekkel kísérleteznek a rövidebb munkahét bevezetésével, Magyarországon a nagyvállalati szektorban elsőként a Magyar Telekom indít pilot projektet a négynapos munkarend megvalósíthatóságáról.

Teszt jelleggel július és október között négy csapat – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek egyaránt – 4 napos munkarendre áll át.

Az érintett dolgozók változatlan alapbér mellett dolgoznak majd heti négynapos munkarendben, a négy hónapos tesztidőszak legfontosabb célja az információgyűjtés.

A pilot projekt mellett a Telekom reprezentatív országos kutatásba is kezd annak érdekében, hogy felmérje a hazai munkavállalók és munkaadók véleményét a négynapos munkahétről.

Néhány napja indult Angliában az eddigi legnagyobb kaliberű kísérlet a rövidített munkahétre: 60 cég több mint 3000 munkavállalója vesz részt a júniustól év végéig tartó tesztidőszakban.

Izlandon elsöprő siker lett a négynapos munkahét, amelyet négy éven át teszteltek, és teljes fizetés járt érte. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/krakenimages)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top