nlc.hu
Aktuális

Pécsen vállalkozók segítenének a pedagógusokon

Pécsen vállalkozók segítik a város pedagógusait

Az ötlet gazdája örülne, ha országos mozgalommá nőné ki magát a helyi kezdeményezés.

Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven indult egy Facebook-csoport, aminek az a célja, hogy segítsen összekötni a pedagógusokat azokkal a  helyi cégekkel és vállalkozásokkal, amelyek különböző kedvezményekkel szeretnék támogatni őket. A csoportnak, amit néhány hete alapított Putz Ádám, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, már több mint 300 tagja van. 

Tanárnő a táblára ír

Fotó: Getty Images

Putz Ádám a Telexnek elmondta,  egy hír és egy cikk késztette cselekvésre, előbbi szerint az orosz–ukrán háborúra, a gazdasági válságra hivatkozva mégsem kapják meg a pedagógusok a korábban beígért béremelést, utóbbi pedig többek között azt mutatta be, hogy a múlt század elején, helyi közösségek kezdeményezésére hogyan lett mindenki számára ingyenes a korábban fizetős középiskolai oktatás az Egyesült Államokban. Hozzátette, örülne, ha országos mozgalommá válna az ő kezdeményezése.

Azok a vállalkozók, akik hajlandóak csatlakozni, egyelőre egy nyilvános táblázatba kerülnek, valamint a támogató helyekre egy matrica is kerül. Eddig egyébként tizenöten jelezték, hogy szívesen támogatnák a tanárokat, az eddigi legnagyobb és legújabb csatlakozó az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Állatkert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top