nlc.hu
Aktuális

Más bőrébe bújt, de 14 év után kiderült az igazság

Meg akarta úszni a börtönt ezért más bőrébe bújt

A férfi lebukásához az vezetett, hogy az új személyazonossággal további 16 bűncselekményt követett el.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki azért, hogy ne kelljen börtönbe mennie, felvette másnak a személyazonosságát. Lebukásához az vezetett, hogy az új személyazonossággal további 16 bűncselekményt követett el – derült ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

ujjlenyomat

(Fotó: Pixabay)

Mint írták, a vádirati szerint a jelenleg 54 éves férfi 2008-ban felvette egy másik férfi személyazonosságát azért, hogy a vele szemben kiszabott nyolc hónap szabadságvesztést elkerülje. Okmányokat készíttetett magának, új nevén megházasodott és gyermeke is született. 2019-ben még holttá is nyilvánították.

2017-ben azonban egy garázdaság vétsége miatti bűnügyben tanúként kihallgatták, 2019-ben szabálysértési eljárás indult ellene, majd 2020-ban egy üzletben bántalmazott egy vásárlót, az ezzel kapcsolatos büntetőeljárásban, illetőleg ugyanebben az évben egy segítségnyújtás elmulasztása miatt indult másik büntetőeljárásban is kihallgatták gyanúsítottként, ahol minden esetben új személyazonosságát, illetőleg okmányait használta fel.

Az eljárásokban rögzített adatok nem egyeztek a közhiteles nyilvántartásokban korábban rögzített adatokkal, így a személyazonosságok közötti eltérésre fény derült.

A férfi ellen megindult eljárásban mindemellett lefoglaltak tőle egy működőképes lőfegyvert és 183 db hozzá tartozó lőszert.

Az ügyészség az elkövetőt lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, két rendbeli büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével, szabálysértésre vonatkozó hamis vád bűntettével, kilenc rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, könnyű testi sértés vétségével és garázdaság vétségével vádolja. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi valamennyi bűncselekmény vonatkozásában ténybeli beismerő vallomást tett. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Sajnos egyáltalán nem ritkaság, hogy másnak adják ki magukat olyanok, akik a törvény elől menekülnek, vagy éppen bűncselekményeket készülnek elkövetni. Nemrég arról lehetett olvadni, hogy nagy összeget csalt ki egy netes bűnöző egy 72 éves nőtől, azzal, hogy azt hazudta az asszonynak, ő Pápai Joci és szerelmes belé. Szintén néhány hete került a hírekbe egy férfi, aki éveken át élt abból, hogy egyházi személyeket csapott be. Három országban, öt éven át összesen 15, különböző vallási felekezethez tartozó sértettet vert át hamis örökség ígéretével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top