nlc.hu
Aktuális

Terézvárosi házomlás: Már nincs kómában az Operettszínház balerinája

Terézvárosi házomlás: már nincs kómában az Operettszínház balerinája

A hétfői, Jókai utcai házomlás egyik súlyos sérültje az Operettszínház 26 éves táncosát, aki fej- és nyaki csigolyasérülést, valamint gerincvelő-sérülést szenvedett, és kómába került, már nem tartják mélyaltatásban.

A Bors azt írja, hogy a táncost már nem tartják mélyaltatásban, és javul az állapota. A lapnak a balerina egy gimnáziumi évfolyamtársa azt mondta: „Niki egy igazi harcos. Szinte csoda, ami vele történik. Javult az állapota, de a gerincéhez továbbra sem mernek az orvosok hozzányúlni.”

Homlokzati fal dőlt az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában

Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. (MTI/Mihádák Zoltán)

A koponyáján már elvégezték a szükséges beavatkozásokat, azonban mivel gerincvelő-sérülést szenvedett, újabb műtét vár rá, és ha az utóbbi nem lesz sikeres, mindkét lábára lebénulhat.

Ahogy azt mi is megírtuk, válságos állapotban szállították kórházba, a súlyos sérüléseket szenvedett balerinát, miután a Jókai utcai házomlás következtében a törmelék maga alá temette. A 26 éves, Budapesti Operettszínház táncművésze súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, éppen az operettszínházba tartott, amikor bekövetkezett az omlás.

A Budapesti Operettszínház korábban közleményt adott ki a terézvárosi házomlásban súlyos balesetet szenvedett táncművészükről, amiben azt írták, a teátrum vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, és szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.

(Hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top