nlc.hu
Aktuális

20-30 literre csökkenhet a tankolási limit

20-30 literre is csökkenhet a tankolási limit a benzinkutakon

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a megnövekedett forgalom miatt előfordulhat, hogy csökkentik az 50 literes tankolási korlátozást.
Egy rövidnadrágos nő tankol az autójába egy benzinkúton

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt üzente az autósoknak: gépjárműveiket csak a szükséges esetben használják, mert inkább legyen kevés az üzemanyag, minthogy ne legyen egyáltalán.

Grád Ottó azt mondta az RTL Híradónak, hogy a korábbi évekhez képest jelentős mértékben megnövekedett a fogyasztás mind a benzin, mind a gázolaj esetében, ez pedig az árstoppal magyarázható. Bár most már a külföldi autók nem tankolhatnak hatósági áron, ennek egyelőre nem látják a hatását.

A főtitkár emlékeztetett, a 480 forintos literenkénti ár miatt a töltőállomások folyamatosan veszteségeket könyvelnek el. Beszélt arról is, hogy problémák ezután is lesznek, ezért könnyen előfordulhat, hogy változik a tankolási limit is.

Megtörténhet, hogy az 50 liter is lejjebb kerül, és a napi vásárolható üzemanyag-mennyiség egy alacsonyabb szinten, 30 vagy akár 20 literben lesz maximalizálva

– mondta a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Grád Ottó figyelmeztetett: a járvány után a mostani az első korlátozások nélküli nyár, ami szintén növeli az üzemanyag iránti keresletet. Júliusban és augusztusban normál körülmények között is 10-15 százalékos a növekedés – főleg a benzinnél – de szerinte ezt a többletmennyiséget az olajipar, a finomítók, a nagykereskedők nem fogják tudni biztosítani a hálózatnak.

Korábban Független Benzinkutak Szövetsége is az üzente az autósoknak: „Spóroljatok, különben elfogy az üzemanyag Magyarországon!”.

(Kiemelt kép: Pexels/Andrea Piacquadio)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top