nlc.hu
Aktuális

Ügyvédjén keresztül nyilatkozott a blahai láma

Döbbenetes fordulat a léccel kergetőző férfi ügyében: nem is ő kezdte!

Ügyvédjén keresztül üzent a sajtónak a blahai láma néven elhíresült, léccel futkorászó férfi. Egészen bizarr fordulatok derültek ki.

Izgalmas, talányos, szürreális videó tartja lázban a magyar internetet napok óta: egy később blahai láma néven elhíresült férfi kerget egy fekete pólós fazont egy több méteres léccel, amely bele sem fér a képbe. A videó sok hasonlóságot mutat az Összeomlás a Népszínház utcában című kortárs performansszal: azt is fentről kamerázták, és ott sem tudtuk, mi történik, bár legalább némi tippünk volt, mi válthatta ki a férfi haragját. (Lekéste a villamost.) Itt azonban senki nem tudta, miért kellett léccel szaladgálni a Blaha környéki utcákban.

Egészen mostanáig. Megszólalt ugyanis a férfi, pontosabban ügyvédjén keresztül üzent, miután előállították a rendőrök és eljárás indult ellene. Ha hihetünk M. Dénesnek, akkor a sztori sokkal csavarosabb, mint elsőre gondoltuk volna, például azért, mert ő valójában az áldozat. Lássuk csak pontokba szedve, mi derül ki a Blikknek eljuttatott levélből:

  • A fekete pólós férfi támadta meg először, méghozzá a 28-as villamos megállójában.
  • Alighanem részeg volt, és/vagy be volt drogozva.
  • Büszkélkedett a viperájával (mármint a rendőrök által is használt, lóbálható fegyverrel), és bár M. Dénes hiába próbált odébb húzódni, verekedést provokált.
  • Ráütött a könyökére és lefújta gázsprével. Az áldozat az ütések nagy része elől elhajolt, a spré elől nem sikerült.
  • A férfi elszaladt, M. Dénes azonban a fejébe vette, hogy feltartóztatja, amíg odaér a rendőrség, akinek a segítsége után akkor már egy ideje kiabált. 
  • Két utcával arrébb talált egy lécet, felvette és azzal üldözte tovább. Nem derült ki, mi volt a terv, ha utoléri.
  • A Rákóczi útnál elvesztette – ez látszik a fenti videón -, ekkor feladta és visszasétált a megállóba.
  • A kiérkező rendőrök előtt nem segített neki a gyrosos, aki tisztázni tudta volna, talán ő is félt a támadótól.
  • M. Dénes nem tett feljelentést.
Blaha Lujza tér

A kép illusztráció (fotó: Neményi Márton)

Mi pedig reméljük, egyszer valaki megfilmesíti ezt az egészet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top