nlc.hu
Aktuális

Kutyája próbálta menteni az elgázolt, vak Sándort

Hős vakvezető kutyája próbálta megmenteni a halálra gázolt Sándort

Infra, a vakvezető kutya ugyan jelezte a bajt, de olyan gyorsan érkezett az autó, hogy már nem tudott segíteni gazdáján. Sándort a munkahelye bejárata előtt mindössze pár méterrel gázolták halálra.

A Csongrád-Csanád megyei Kistelken tragédia történt. A látását fiatalon elvesztő Modok Sándort halálra gázolta egy autó, a férfinak esélye sem volt, hogy kitérjen a gyorsan közelgő veszedelem elől. A kocsi sofőrje az autópályáról hajtott le, azt állítja, hogy elvakította a nap, és ezért nem látta az úton épp átkelő Sándort és kutyáját, Infrát – írja a Blikk.

Modok Sándor és Infra

Modok Sándor és hű kutyája, Infra (fotó: Baráthegyik Vakvezető Kutya Iskola Facebook-oldala)

A férfi mindennap ugyanazon az útvonalon ment munkába, kutyájával nyolc kilométert sétált le. Már csak alig néhány méter hiányzott a célig, át kellett volna menniük az út túloldalára, és a környéken sajnos nincs zebra. A gázolás pillanatában már a felezővonal túloldalán voltak. Infra érezte a veszélyt, nagyot rántott a hámján, de minden olyan gyorsan történt, hogy Sándor már képtelen volt időben reagálni. Az autó egy tőlük száz méterre lévő kanyarból hajtott beléjük. Az áldozat keresztlánya szeretné, ha Infra a temetésen is ott lenne, hálásak neki azért, hogy az utolsó pillanatban is próbált segíteni. Infra 2018-ban került Sándorhoz, miután az előző vakvezető kutyáját nyugdíjazták. Állandóan együtt voltak, a férfi maximálisan megbízott a kutyájában. A kutya kisebb sérüléssel megúszta az esetet: először Sándor kollégái vigyáztak rá, akik értesítették a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, ahonnan gyorsan kimentek érte. Jelenleg Miskolcon pihen. Még csak ötéves, ezért elvben alkalmas lehet arra, hogy új gazdának segítsen, de előbb biztosak akarnak lenni abban, hogy kipihente azt a traumát, ami történt. Most az a fontos, hogy nyugalom vegye körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top