nlc.hu
Aktuális

Idén is kiosztották a Magyarország Cukormentes Tortája díját

Megvan az idei Ország Tortája, augusztus 19-től lehet megkóstolni

Kihirdették a Magyarország Cukormentes Tortája 2022-es versenyének a győztesét is.

A 2022-es Magyarország Tortája a „Huncut szilva herceg” nevű édesség lett, míg a „Nagyi kedvence” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni, ekkortól árusítják az ország számos cukrászdájában és Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján.

Az idei győztes a „Nagyi kedvence” lett,

melyet a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László készített. Az elegáns küllemű, hozzáadott cukor nélküli tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehér csokoládés pisztácia ropogós, valamint a könnyű mascarpone mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkusz virág és csipkebogyó velő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz. Gyuris László pályaválasztását szeretett nagymamája inspirálta, akinek konyhájában az ő első süteményei is készültek. A „Nagyi kedvence” az ő tiszteletére született meg. A szegedi cukrász másodszor nyerte meg versenyt, miután 2019-ben „Kicsi Gesztenye” elnevezésű tortája bizonyult a legjobbnak. A „Nagyi kedvence” energiatartalma 233,8 kcal szeletenként, míg szénhidrát értéke 11,9 g vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet.

A második helyezett Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászainak alkotása, a „Csokoládé királyfi” lett, a harmadik díjat Sabján Adrienn, a Cake to go Budapest cukrásza, az „Epres túrógombóc” torta megalkotója érdemelte ki.

Az Ország Tortája 2022-ben:

Idén Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász kreációja, a „Huncut szilva herceg” fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.

ország tortája 2022

A „Huncut szilva herceg” lett idén az Ország Tortája (Forrás: cukraszat.net)

A torta ötletének megszületésekor a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászát a kiváló egri vörösbor és kedvelt magyar gyümölcsünk, a szilva ízének harmonikus párosítása ihlette meg. A torta alapja egy lisztmentes, mogyorós dacquoise felvert karamellizált csokoládés fahéj ropogóssal, melyet lágyan rétegez egy üde, könnyed és zamatos, pikánsan fűszerezett szilvás csokoládé mousse, megbolondítva az egri borvidék kiváló családi pincészete által megalkotott classic vörösbor hangulatával, valamint a szintén vörösboros erdei áfonya-szilva zselé, így kényeztetve érzékeinket. A torta koronája a frissen szedett szilva ízét idéző gyümölcsös áthúzó.

Egy évvel korábban a pilisszentiváni Jókenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top