nlc.hu
Aktuális

Világszerte tiltakoznak az OMSZ két vezetőjének elbocsátása ellen

Világszerte kiálltak az OMSZ elbocsátott vezetői mellett

Rendesen végezték a munkájukat, írja a közleményében egy nemzetközi szervezet.

Több mint 40 ország meteorológusai és időjárás-jelentői  írták alá a Climate without Borders (Klíma Határok Nélkül) nevű nemzetközi szervezet közleményét, amiben támogatásukról biztosítják az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, akiket a napokban bocsátottak el állásukból.

A szervezet kiemelte, ledöbbentette őket a hír, hogy két kollégájukat azért távolították el, mert rendesen végezték a munkájukat, hozzátették, ugyan nagyon komoly fejlődésen ment át a meteorológia, van bizonytalanság az előrejelzésekben, ezt nem is tagadják, mindeközben viszont az emberek azt várják, hogy pontosan mondják meg, milyen idő lesz. 

Az előrejelzéseink néha tökéletlenek lesznek, és gyakran népszerűtlenek, de – ahogy magyar kollégáink – az embereket helyezzük a politika elé.

– írják.

Cégtábla az 1870-ben alapított Országos Meteorológiai Szolgálat budapesti székházán.

Cégtábla az 1870-ben alapított Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a meteorológiával kapcsolatos kormányzati feladatok ellátásáért felelős, az ország teljes területére kiterjedő tevékenységet folytató szerv fővárosi székházán, a II. kerület, Kitaibel Pál utcában. (Fotó: MTVA/Róka László)

A közleményt egyebek mellett az ARD német közszolgálati televízió, az RTVE spanyol közszolgálati televízió, a NOS holland közszolgálati adó, a RAI olasz közszolgálati adó, a TV4 svéd televízió, az NHK World japán közszolgálati televízió és az Al-Jazeera hírtelevízió időjárás-jelentői írták alá.

Mindeközben az Technológiai és Ipari Minisztérium kinevezte az OMSZ új vezetőjét, az elnöki jogkör gyakorlásával a gazdasági elnökhelyettest, Hanyecz Lászlót bízták meg. Állítólag ő volt az egyetlen elnökségi tag, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat tiltakozásképpen fogalmazott meg.

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top