nlc.hu
Aktuális

Schobert Norbi a rezsiemelésről

Schobert Norbi a rezsiemelésről: „63 boltért felelek, de nem tudom kifizetni helyettük a számlát”

Próbálja életben tartani az üzleteit, de van olyan, amit be kell zárni az emelés miatt.

Július közepén tette közzé a kormány az új rezsiárakat. Szakértők szerint hiába a spórolás, kisvállalkozások tömegei jelenthetnek csődöt a magas rezsiárak miatt, amit főleg a szegényebb régiókban nem lehet majd kigazdálkodni. Schobert Norbi a rezsiemeléssel kapcsolatban osztotta meg a gondolatait, természetesen a saját üzletláncára kivetítve.

Schobert Norbi

Fotó: RTL Sajtóklub

„Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja és a kegyeltje sem. Dolgozom velük is, másokkal is. 30 éve építettem fel az üzletet, 20 éves az Update és 63 boltért próbálok felelni. Nem tudom helyettük kifizetni a rezsiszámlát. Nyitunk új boltokat is egyébként, (…) és zárnak is be régebbi boltok. Mert eddig volt a rezsiszámlája 150-200 ezer forint, ebből lett egymillió forint. Egy-két alkalmazottas kis pékség nem tud kitermelni havi 6-800 ezres rezsit, főleg úgy, hogy nem tudjuk a fogyasztókra ezt áthárítani. Az egészséges táplálkozás sosem volt olcsó, és az emberek egyre kevesebben tudnak egészségesen enni. Balhéznak a multikban is, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér. Érthető. De az emberek sajnos lemondanak az egészséges táplálkozásról. Nem nyernek semmit, mert ezt elköltik gyógyszerre” – fejtette ki az élő bejelentkezése alatt Schobert Norbi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top