nlc.hu
Aktuális

Valószínűleg ilyen lesz az új angol pénzérme III. Károly arcképével

Valószínűleg ilyen lesz az új angol pénzérme III. Károly arcképével

Nem csak az uralkodó személye változott meg, hanem hamarosan a bélyegek, a postaládák, a pénzérmék is mások lesznek, sőt, a himnusz szövege sem marad ugyanaz.
III. Károly reakciója

A britek fizetőeszközén mindig az aktuális király vagy királynő arcképe szerepel, így hamarosan megkezdhetik a III. Károly képmásával díszített papír- és fémpénzek kibocsátását. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy II. Erzsébet királynő halála után hogy fognak kinézni az új érmék, egy szakértő azonban most egy olyan látványtervet készített, amely körvonalazza az új érmék kinézetét. Várhatóan III. Károly elődeihez hasonlóan korona nélkül, bal profillal szerepel majd mind a nyolc, jelenleg forgalomban lévő font fémpénzen, „CAROLUS III DEI GRATIA REX FID DEF” felirattal körbefuttatva. 

Arról, hogy III. Károlynak miért nem lesz könnyű betölteni azt az űrt, melyet II. Erzsébet hagyott maga után, ebben a cikkünkben részletesen is olvashatsz. Annyi bizonyos, hogy az új uralkodó számos szempontból megosztó személyiség és a királyi családnak távolról sem a legnépszerűbb tagja.

A képet itt tudjátok megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top