nlc.hu
Aktuális

Szolidaritási tüntetés a tanárokért

Több tízezren tüntetnek a tanárokért Budapesten

Utcára vonultak az elégedetlen diákok, pedagógusok és szülők.

Budapesten Szolidaritási tüntetés a tanárainkért címmel demonstrációt tartanak az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezésében. A tüntetők délután négykor indultak a Kálvin térről a Szabadság hídon át a Műegyetem rakpartra, ahol a felállított színpadon a diákokon és a tanárokon kívül felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is – számolt be helyszíni tudósításában a 24.hu.

Pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetés

Budapest, 2022. október 23.
Az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetés résztvevõi vonulnak a Vámház körúton 2022. október 23-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

  • Szabó Zsuzsa, PSZ-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nem fogja fel, hogy a pályakezdő pedagógusok nem tudnak megélni a bérükből.
  • Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője szerint már nem elegendőek a tűzoltó intézkedések.
  • Bozai Ákos, az ADOM Diákmozgalom szóvivője arról beszélt, hogy már fájdalmas, hogy lassan lehetetlenné válik a tanuláshoz való joguk gyakorlása, ezért is tüntetnek.
  • Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik kirúgott pedagógusa és Pilz Olivér miskolci pedagógus a felszólalásukban többek között felszólították a döntéshozókat arra, hogy bízzák azokra az oktatás kérdését, akik értenek hozzá, az adófizetők pénzét pedig fordítsák arra, amire kell.
  • Karácsony Gergely azt hangsúlyozta a beszédében, hogy nagyon szívesen dolgozna a magyar közoktatásért, mert – mint mondja – a magyar szabad oktatás felszámolása részben azzal is kezdődött, hogy elvették a helyi közösségektől az iskoláikat.
  • Zeller Judit, a TASZ jogásza többek közt arról beszélt, hogy egyre többen ismerik fel az országban, hogy tanár nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül pedig nincs jövő.

Szeptember óta egyébként egymást érik az oktatásügyi demonstrációk, legutóbb október 14-én volt egy nagyobb megmozdulás Budapesten. Ami a következő megmozdulásokat illeti, október 27-án újra lesz élőlánc Budapesten, a következő tüntetés a Kossuth téren pedig november 26-án lesz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top