nlc.hu
Aktuális

Harvardon kezdi a 2023-as tanévet egy budaörsi diák

Bejutott a Harvardra egy budaörsi gimnázium diákja

Az amerikai egyetem már a hivatalos jelentkezési határidő előtt közölte Kovács Ferenccel, hogy sikeres  volt a jelentkezése.
Kovács Ferenc

Nem akármilyen év elé néz Kovács Ferenc, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Technikum végzős diákja. A fiatal ugyanis felvételt nyert a nagy presztízsű Harvard Egyetemre, ahol elkezdi majd a 2023-as tanévet – számolt be az Index

Diákja sikeréről a gimnázium Facebook-oldalán számolt be. Bejegyzésükből az is kiderült, hogy Kovács Ferenc a  tavalyi tanévet Virginia államban töltötte, ahol ösztöndíjasként tanult és a tanulás mellett több atlétikai sikert is elért. Megdöntötte a középiskola összes köztávfutó rekordját 800–5000 méter között, és megszerezte Virginia állam legjobb mezei futója és középtávfutója címet.

A bejegyzés alapján – melyet azzal zártak, hogy „Büszkék vagyunk rád, Fercsi, és kívánjuk, hogy hosszú, dicsőséges út álljon még előtted!” – a Harvard már a hivatalos jelentkezési határidő előtt közölte a fiúval, hogy sikeres volt a jelentkezése.

A portál felidézte azt is, hogy a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Technikumnak esetén nem Kovács Ferenc az első, aki a legjobb nemzetközi egyetemek egyikén folytathatja tanulmányait. Dörnyei Bendegúz, az iskola 2020-ban végzett diákja a Yale hallgatója lett.

Arról, milyen nehéz, már-már szinte lehetetlen bekerülni az olyan elit egyetemekre, mint például a Harvard, korábban a 2019-es amerikai egyetemi felvételi botrányokról szóló cikkünkben írtunk részletesebben, mely itt érhető el.

(Fotó: Facebook/Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Technikum)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top