nlc.hu
Aktuális

Pedagógussztrájk: a szülők saját zsebből fizetnék ki a pedagógusok bérét

A szülők saját zsebből fizetnék ki a kirúgott pedagógusok bérét

A Karinthy Frigyes Gimnázium diákok szülei azt tervezik, hogy együttes erővel fizetik ki az elbocsátott tanárok bérét. Átmeneti jelleggel.

Szerdán nyolc budapesti tanárt rendkívüli felmondással kirúgtak, mert korábban részt vettek a polgári engedetlenségben. Az elbocsátásokra reagálva az Egységes Diákfront tüntetést szervezett a Belügyminisztérium elé szerda este fél hétre. Szerdán három iskola nyolc tanárát bocsátottak ki. A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Budapest, 2022. november 18. A tanárok, diákok és szülők részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevői a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án. A tüntetés a reggeli élőlánc folytatásaként indult a Március 15. térről, a résztvevők a tanárok béremelését és oktatási reformot követeltek. A megmozdulást az Egységes Diákfront tagjaiként a Turul Diákegyesület, a Pala Mozgalom, a Grund és a Diákok a Tanárokért szervezte. A nyolc tanár közül közül hatan a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumban dolgoztak. A kirúgások nyomán csütörtökön több mint ötszáz tanár kezdett polgári engedetlenségbe, több gimnáziumban ülősztrájkolnak a diákok. A tankerületnél is tüntettek pénteken a nyolc tanár, köztük a hat karinthys pedagógus szerdai kirúgása után. 

Az RTL Klub Híradójából kiderül, hogy a karinthys diákok szülei saját zsebből fizetnék ki a tanárok bérét, hogy azok tovább tanítsák a gyerekeiket. Úgy tervezik, hogy a pénzt később perrel visszaszerzik az államtól. Az iskola egyik tanára azt mondta az RTL Híradónak, csak reggel derül ki, hogy hétfőn újra tud-e indulni az oktatás az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top