nlc.hu
Aktuális

Kamu hívással próbálhatta lejáratni a tanársztrájkot a Hír TV

Trollkodó telefonhívással próbálhatta lejáratni a sztrájkoló tanárokat a Hír TV

Az egyik riporterük pedagógusnak adhatta ki magát - állítja Tordai Bence.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án

Hamis telefonhívással próbálta lejáratni a sztrájkoló pedagógusokat a Hír TV Tordai Bence párbeszédes politikus szerint – számolt be a 444.

A tévécsatorna szerint politikai pártok állhatnak a tanársztrájk és a Tanítanék mozgalom mögött és ennek bizonyítására egy hangfelvételt játszottak le, amin egy, magát a mozgalom tagjának kiadó illető tanácsot kér Tordai Bencétől arról, hogy hogyan kommunikáljanak a múlt heti parlamenti csendes tiltakozó akcióról.

A Tanítanék mozgalom képviselője megcáfolta a tévé állítását és kijelentette, hogy nem történ ilyen egyeztetés a szervezet és a politikus között. Törley Katalin hozzátette: valószínűleg egy trollhívásról lehet szó.

Tordai Bence a Facebook oldalán írt arról, hogy a héten egy önmagát tanárnak, civil aktivistának kiadó ember hívta a magánszámán. A politikus azt feltételezi, hogy a beszélgetést rögzítették, majd ezt adhatták le eltorzítva, megvágva a csatornán. A nyilvános adatbázisok használatával a képviselő azt is kiderítette, hogy a telefonszám nem máshoz, mint a Magyar Honvédség egyik alezredeséhez tartozik, akinek a lánya, F. Boglárka a Hír TV riportereként dolgozik.

Mindeközben töretlenül folytatódnak a tanártüntetések, országszerte számtalan intézmény csatlakozott a megmozduláshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top