nlc.hu
Aktuális

Üzemanyaghiány megoldódása

Január közepére nem lesz hiány benzinből országszerte

Január közepére állhat elő, hogy bárhol garantálható legyen, hogy az autósok akkor és annyit tankolhassanak, amennyit akarnak.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor a 24.hu-nak azt nyilatkozta, kezd visszaállni az ellátás, mióta a kormány december 6-án éjjel bejelentette az benzinárstop megszüntetését.

A kormányzati lépés előtt három héttel már nem szállított üzemanyagot a Mol a kis benzinkutaknak, amelyek korábban (amíg még működött), importból szerezték be az üzemanyagot. Az import azért lehetetlenült el, mert, amint ársapkás lett a nagykerár is, már nem érte meg az importőröknek Magyarországra hozni az üzemanyagot.

Egri Gábor szerint folyamatosan normalizálódik a helyzet, töltik fel a készleteket, és január közepére visszaállhat a benzinkutakon a korábbi, az árstop bevezetése előtti ellátási rend. Azaz ekkorra érhető el, hogy már ne legyenek leragasztott pisztolyok, mennyiségi korlátozások, esetleges lefogyások. 

Az elnök szerint már most sem jellemző, hogy egy napig ne legyen egy kúton üzemanyag, de néhány óráig még fennállhat a hiány.

Egy fehér autóba tankolnak egy benzinkúton

Durva árkülönbségek vannak a benzinkutakon, valahol sorban állnak az olcsó üzemanyagért (Fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top