nlc.hu
Aktuális

Budapesti robbanás, halálos lakástűz Kunmadarason

Robbanás történt Budapesten, lakástűzben meghalt egy ember Kunmadarason

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a kunmadarasi házban; a fővárosi családi ház falának egy része kidőlt a robbanás következtében.
Tatabányai lakástűz

Felrobbant egy gázkazán egy családi házban Budapest XVIII. kerületében, a Lea utcában – közölte a katasztrófavédelem. A detonáció következtében az épület falának egy része kidőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert mentettek ki az épületből az erkélyen keresztül.

A katasztrófavédelmi egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak az esetnél. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is.

Egy másik eset sajnos emberéletet követelt: lakástűzben meghalt egy ember Kunmadarason a Frangepán Miklós utcában hétfőn reggel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint egy nyolcvan négyzetméteres családi ház húsz négyzetméteres nappalija teljes terjedelmében égett, és a födém is beszakadt. A tűzoltók fél órán át küzdöttek a lángokkal, és oltás közben egy holttestet találtak.

Az épületből három gázpalackot is kihoztak, a helyszínen talált kutyát pedig az állatvédőkre bízták. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálat tárja majd fel.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top