nlc.hu
Aktuális

Mesterséges megtermékenyítés és a szülőség

Egy házaspár embriókat adományozott, 20 évvel később találkozott a hármas ikrekkel

Brooke és Chris Martin története egyszerűen lehengerlő.

Brooke és Chris Martin 2000. október 18-án tudta, hogy családjuk teljes lett, amikor ikerfiaik mesterséges módon megszülettek, és a Matthew és Christopherre nevet kapták. Mivel mesterséges módon születtek meg Martinék tudták, hogy nem szeretnének több gyereket vállalni, így döntést kellett hozniuk: el nem használt embrióikat odaadhatták tudományos célra vagy adományozhatnának egy másik, rászoruló párnak. Úgy döntöttek, hogy adományoznak.

Örökbefogadás-történet

Fotó: Getty Images/Oleksandr Latkun / EyeEm

Ma már a donorok kiválaszthatják, hogy kik kapják meg az embriókat, vagy nyílt embrió-örökbefogadást kezdeményezhetnek, de régen ez nem így ment.

„Bíztunk benne, hogy gondoskodni fognak róluk” – mondta Chris a TODAY-nek.

Brooke és Chris, akik végül Texasba költöztek Nashville-ből, de soha nem hagyta őket nyugodni a gondolat, mi lehet az embriókkal.  Aztán 20 évvel később, 2021 januárjában Martinékkal kapcsolatba lépett egy Thomas Monroe nevű fiatalember. Kiderült, hogy Thomas az ő gyermekük, és igazából hármas ikrek születtek az embriókból. 

Thomas és testvérei, Lauren és Peter 2002. október 24-én születtek Trey és Becky Monroe gyermekeként.

Martinék levelezni kezdtek Thomas apjával, Trey-vel is, aki pszichológusként dolgozik Nashville-ben. Martinék Thomastól tudták, hogy Trey felesége, a hármasikrek édesanyja, Becky nemrég halt meg rákban. „Szerettük volna tudatni Treyvel, hogy nem várunk el semmit” – mondta Brooke.

„Azt akartam, hogy tudja, nem akarok az apjuk lenni, mert van egy apjuk” – tette hozzá Chris.

Végül Martinék két gyermeke, a hármas ikrek és Trey szerveztek egy nagy családi összejövetelt, ahol mindenki jól érezte magát. A kapcsolatot pedig a mai napig tartják a gyerekek és a szülők egyaránt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top