nlc.hu
Aktuális

Fegyverszünetet rendelt el Putyin

Fegyverszünetet rendelt el Putyin

36 órás fegyvernyugvásra és karácsonyi tűzszünetre szólított fel Vlagyimir Putyin.

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra utasította Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából – közölte csütörtökön a Kreml sajtószolgálata.

Putyin közölte, hogy Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának felhívása nyomán döntött a karácsonyi tűzszünet elrendelése mellett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül tanácskozik Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Igor Krokmallal, a Gorskov szovjet flottatengernagyról elnevezett hajó parancsnokával Moszkvában 2023. január 4-én

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül tanácskozik Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Igor Krokmallal, a Gorskov szovjet flottatengernagyról elnevezett hajó parancsnokával Moszkvában 2023. január 4-én (Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev)

Az orosz ortodox egyházfő a fegyvernyugvásra és a karácsonyi tűzszünetre annak érdekében szólított fel, hogy a hívők részt vehessenek a templomokban megtartandó liturgián.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top