nlc.hu
Aktuális
Jill Biden bőrrákos

Bőrrákkal küzd Jill Biden, már megműtötték a first ladyt

Három elváltozást találtak Jill Biden bőrén.

Eltávolítottak két rákos elváltozást Jill Biden szervezetéből, az egyiket az amerikai first lady jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról – közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán. Az orvosok egy harmadik elváltozást is vizsgálnak.

Kevin O’Connor, Joe Biden elnök orvosa elmondta, hogy a vizsgálatok szerint a 71 éves Jill Biden jobb szeme feletti, illetve a mellkasán újonnan felfedezett elváltozás is bazálsejtes karcinóma, amellyel Hugh Jackman is küzd. O’Connor egyúttal arról is tájékoztatott, hogy teljesen eltávolítottak egy elváltozást a first lady bal szemhéjáról, és elküldték a szokásos mikroszkópos vizsgálatra.

A műtétet járóbeteg-ellátás keretében végezték a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban.

A mindig stílusos Jill Biden jól van, és szerda este visszatért a Fehér Házba – mondta el a first lady sajtótitkára.

A bazálsejtes karcinóma a leggyakoribb típusú és egyben a legkönnyebben gyógyítható bőrrák, általában a bőr felszínére korlátozódik. A gyógyulási esélyek nagyon jók, főleg, ha korai stádiumban fedezik fel, egy sekély bemetszéssel könnyen eltávolítható. Ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé.

jill biden

Fotó: Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

(MTI/AP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top