nlc.hu
Trend

Jill Biden a Harpers Bazaar címlapján

Jill Biden az első first lady, aki a Harper’s Bazaar címlapján szerepel a magazin 155 éves történetében

Jó okkal került most a címlapra Jill Biden.

A kifinomult stílusáról is ismert Jill Biden a Harper’s Bazaar Freedom Issue címlapján szerepel, ez az első alkalom, hogy a kiadvány first ladyt helyez a hőn áhított helyre.

„A First Lady Undeterred” (Egy rendíthetetlen First Lady) cím arról árulkodik, hogy Biden a magazin szerint „kegyelettel és meggyőződéssel” közelítette meg a világ számos problémáját, köztük a világjárványt (mi is írtunk arról, hogy maszkviselésre bátorította az iskolai dolgozókat, diákokat) és a háborút. A magazin főszerkesztője kifejtette, hogy ez az oka Biden megjelenésének.

„155 éves története során a Harper’s Bazaar borítóján soha nem szerepelt first lady. Ez megváltozik ezzel a szabadságról szóló számmal, amelyben Dr. Jill Biden is szerepel – írja Samira Nasr főszerkesztő közleményében, majd így folytatja. – Ezt Dr. Bidennel nem egy bizonyos politikai párt iránti hűség kifejezéseként akartuk elkészíteni, hanem egy olyan nőt akartunk ünnepelni, aki megérti a szabadság ajándékait és felelősségét, és aki küldetésévé tette, hogy minden amerikai mellett legyen és segítsen. Gyógyítsd meg megosztott nemzetünket.”

A Mattie Kahn által vezetett és írt beszélgetés során Biden megosztja, hogyan teljesít feleségként, anyaként, tanárként és first ladyként, miközben megőrzi függetlenségét

„Megértem, hogy egy nőnek szüksége van valamire önmagáért – mondta, miközben egy korábbi házasságra és válásra gondolt, ami miatt nem tudott pénzt keresni és önálló életet élni. – A lányomba, Ashley-be is azt neveltem: Légy független, légy független. És az unokáimnak is azt mondom, tudnotok kell megállni a saját lábatokon.”

Az elnök feleségeként Biden továbbra is angol- és írásórákat tart, miközben hetente kétszer ingázik a Fehér Házból az alexandriai Northern Virginia Community College-ba. A 2009 óta betöltött professzori pozíciója és a Fehér Házban betöltött feladatai közötti egyensúly fenntartása olyasvalami, amiben már volt gyakorlata. A Fehér Házban betöltött feladatai és ettől független karrierje mellett Biden gondoskodik arról, hogy mindvégig támogató rendszerként működjön férje számára.

jill biden

Fotó: Nathan Posner / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top