nlc.hu
Aktuális

Hatalmas bajban a Noé Állatotthon

Áram és víz nélkül maradhat a Noé Állatotthon menhelye

Az EON tavaly októberben felmondta a menhely áramszolgáltatási szerződését az energiapiacon kialakult helyzet miatt,

Január 26-tól áram nélkül, vagyis víz, világítás és fűtés nélkül marad a Noé Állatotthon Alapítvány Vas vármegyében található rehabilitációs menhelye. Az állatotthon Facebook-oldalán kért segítséget, ugyanis az EON tavaly októberben felmondta az áramszolgáltatási szerződésüket az energiapiacon kialakult helyzet miatt – vette észre a Blikk.

Arról is beszámoltak, hogy több mint 10 szolgáltatónak küldték el a megkeresést, de volt, ahol elutasították őket vagy egyáltalán nem válaszoltak, mindez 100 állatot érint. Az MVM-et is megkeresték, de október 26. óta nem válaszolnak a megkeresésre.

Eközben az EON értesítette őket, hogy január 26. és február 25. között lekapcsolják az áramszolgáltatást, így viszont vízhez sem tudnak majd jutni a kútból, 

nem tudnak se világítani, se fűteni a beteg kutyákra.

A Noé Állatotthon Alapítvány most a követőitől kér segítséget, olyan releváns MVM-kapcsolatra lenne szükségük, akivel tudnak egyeztetni. A poszt frissítéséből úgy tűnik, sikerült kontaktot találni a szolgáltatóhoz.

A gazdasági válság abból a szempontból is kihat az állatotthonokra, hogy sorra telnek meg az állatmenhelyek, mivel a gazdáknak nincs pénzük állatra. Van, aki örökbe fogadott kutyáját viszi vissza. Az elmúlt időszakban több menhely is a civilek segítségét kérte az emelkedő költségek miatt.

állatotthon kiskutyával

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top