nlc.hu
Aktuális

Andrew Tate és testvére előzetes letartóztatásban marad

Sztárügyvédet fogadtak, de továbbra is rács mögött marad Andrew Tate és testvére

Újabb egy hónappal hosszabbították meg az előzetes letartóztatásukat.

Legalább február 27-éig előzetes letartóztatásban marad Andrew Tate és öccse, Tristan Tate, a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság ugyanis elutasította a fellebbezésüket. A testvérpárt tavaly év végén vették őrizetbe a román hatóságok emberkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport létrehozásának és nemi erőszak elkövetésének gyanújával, majd a bíróság januárban meghosszabbította az előzetes letartóztatásukat

A bíró ezen döntését korábban ezt azzal indokolta, hogy a gyanúsítottak különlegesen veszélyesek, képesek áldozataik sebezhető pontjainak felfedezésére és kihasználására, pszichikai nyomásgyakorlásra és erőszak alkalmazására. Valamint meglátása szerint a testvérek szabadon bocsátása a közrend megzavarását idézhetné elő, ráadásul azt a benyomást keltené, hogy az igazságszolgáltatás nem lép fel kellő hatékonysággal a bűnözőkkel szemben. A Tate testvérek ügyvédjei pedig hiába fellebbeztek letartóztatásuk meghosszabbítása ellen, mint a fentiek mutatják, nem jártak sikerrel.

Andrew és Tristan Tate elhagyja a bíróság épületét

Andrew és Tristan Tate elhagyja a bíróság épületét 2023. február elsején. (Fotó: Alex Nicodim / Anadolu Agency via AFP)

Pedig – mint a Transtelex írja – a fivéreket képviselő ügyvédek csapatának most már tagja Tina Glandian is, aki olyan hírességeket védett korábban, mint például  például Mike Tyson, Chris Brown és Michael Jackson. Mivel Romániában nem rendelkezik ügyvédi engedéllyel, Tina Glandian nem szólalhatott fel a bíróság előtt, de azt tanácsolta a kollégáinak, hogy a bizonyítékok hiányára és a vádlottak büntetlen előéletére hivatkozva kérjék a szabadon bocsátásukat, illetve vessék fel, hogy Tristan Tate-nek három hete gyereke született, és még nem volt lehetősége látni őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top