nlc.hu
Aktuális

Meghosszabbították a Tate testvérek fogva tartását Romániában

Egy újabb hónapot rács mögött töltenek a Tate testvérek Romániában

A bíróság döntése szerint Andrew és Tristan Tate fogva tartása újabb hónappal hosszabbodik meg, így már zsinórban a negyedik hónapja ülnek a rács mögött.

A Tate testvérpárt még decemberben tartóztatta le a román rendőrség nemi erőszak, emberkereskedelem és szervezett bűnözés vádjával, bűnösségüket mindketten tagadják. A bíróság jelenlegi döntése alapján legalább április végéig továbbra is elzárásban maradnak. A jogi képviselőik szóvivője, Mateea Petrescu szerint az ügyön dolgozó csapatuk nem találja a szavakat a hosszabbítás kapcsán, mivel állításuk szerint az ügyészség semmilyen új bizonyítékkal nem állt elő a szerdai meghallgatáson – fogalmaz a BBC.

Andrew és Tristan Tate

A Tate testvérek még február végén (fotó: Profimédia)

Petrescu azt mondja, hogy a bíró most először kérdezett rá a testvéreknél, hogy valóban fennáll-e a veszélye a szökésüknek és veszélyt jelentenének-e a társadalomra, ha netán kiengedné őket. A hosszabbítást azért is tartják rendkívül károsnak, mert az ügyfelei reputációjában már így is hatalmas kár esett, és ez minden egyes hosszabbítással csak tovább nő. Véleménye szerint sok évbe telik majd, hogy helyrehozzák a jó hírüket, jelentsen ez bármit is Tate-ék esetében. Közben kiderült, hogy Tate-ek amerikai ügyvédje megkereste az egyik amerikai áldozatot, azt állítva, hogy 300 millió amerikai dollárra perlik be őt a testvérek, ha nem vonja vissza a vádjait. A román bíróság eddig arra alapozta a fogva tartásuk folytonos meghosszabbítását, hogy véleményük szerint szabadlábon megpróbálnák befolyásolni a tanúkat és bizonyítékokat tüntetnének el. A román törvények szerint az ideiglenes, bírósági ítélet nélküli bebörtönzés nem tarthat tovább hat hónapnál, vagyis legkésőbb június végéig dönteni kell Tate-ék sorsáról.

Bár fotografikus bizonyíték állítólag nem áll erről rendelkezésre, több áldozat is azt állítja, hogy Tate-ék arra kényszerítették az áldozataikat, hogy szexuális tartalmú tartalmakat tegyenek fel magukról az internetre, és ezekkel keressenek havonta minimum tízezer eurót: ha ezt az összeget nem érik el, fizikai megtorlást helyeztek kilátásba. Egy emberkereskedelemben jártas ügyvéd szerint az áldozatok vallomása nem lesz elég, mindenképp szükség lesz egyéb bizonyítékokra is ahhoz, hogy Tate-ék rács mögött maradjanak. Daniel Ticau, egy volt romániai ügyész szerint a testvérek ügye nagyon bonyolult, ráadásul a román ügyészség és rendőrség amúgy is túlterhelt. Jelenleg 800 emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyön összesen hét ügyész és negyvennyolc rendőr dolgozik. Szerinte akár évekbe is telhet, mire pont kerülhet az ügy végére, azonban június végéig el kell dőlnie, hogy Tate-éket valóban bíróság elé állítják, vagy szabadlábon bocsátják őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top