nlc.hu
Aktuális

Halálos betegnek hazudta magát, 30 milliót csalt ki

Halálos betegnek hazudta magát, 30 millió forintot csalt ki egy győri nő

Gyógyszerekre és a kezelések költségeire hivatkozva kért pénzt a férfitől, és azt ígérte, mindent vissza fog fizetni.
Férfi és nő az esőben esernyővel

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki azt állította, hogy halálos beteg, és így több mint 30 millió forintot csalt ki egy vele érzelmi kapcsolatban lévő férfitól.

A most 47 éves győri nő még 2012-ben ismerkedett meg a férfival, és párkapcsolat alakult ki közöttük. A férfi már ismeretségük kezdetén elmondta, hogy korábban daganatos megbetegedésben szenvedett, de szerencsésen meggyógyult. A nő ehhez kapcsolódva azt hazudta a férfinak, hogy maga is daganatos megbetegedésben szenved.

Az állítólagos betegségére, valamint a gyógyszerekre és a kezelések költségeire hivatkozva a nő 2013 és 2022 között összesen 30 millió 571 ezer forintot csalt ki a férfitól. Párkapcsolatuk 2016-ban megszakadt ugyan, de barátság maradt közöttük. A férfi a munkája miatt 2017-ben évben külföldre költözött, a kapcsolatot telefonon keresztül tartották.

A nő kölcsönként kérte a pénzt, és valótlanul azt állította, hogy örökségéből, illetve testvérével közös spanyolországi nyaralójának nyereségéből mindent vissza fog fizetni. Ám állításaival ellentétben a nő egészséges, onkológiai kezelésben nem részesült, az általa állított anyagi forrásokkal pedig sosem rendelkezett.

Az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Sajnos nem is olyan ritka, hogy mások jóhiszeműségét, segítőkészségét egyesek gátlástalanul kihasználják. Nemrégiben írtunk egy 19 éves lányról, aki több mint 13 millió forintnyi adományt gyűjtött össze azzal, hogy rákosnak hazudta magát.

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top