nlc.hu
Aktuális

Cicát mentett a török tűzoltó

Nem hajlandó elmozdulni a török tűzoltó mellől a romok közül megmentett cica

Miután a tűzoltó megmentette a romok közé rekedt macska életét, a cica nem tágít hőse mellől.

A 7,8-as erősségű törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma mostanra meghaladta a 45 ezret, a mentőcsapatok több száz embert kihoztak a törmelék fogságából, és még 12 nap után is találtak túlélőket a romok alatt. És olykor nemcsak emberek, hanem állatok életét is megmentik.

Ali Cakas török tűzoltó egy rémült macskát mentett ki a törmelék alól, és cica azóta is elválaszthatatlan megmentőjétől, egy pillanatra sem hajlandó elmozdulni mellőle. Egy videón látható, amint a tűzoltó az összedőlt épületek romjai előtt áll, a fekete-fehér macska pedig a vállán ül, és úgy tűnik, nagyra értékeli hősét.

„Enkaznak (Törmelék) neveztük el, mert a pokolból hoztuk ki. Lehet, hogy ez egy kicsit kellemetlenül hangzik, de azt akartuk, hogy emlékeztessen a történtekre” – fogalmazott a tűzoltó.

Cakas egy ideig abban reménykedett, hogy előkerül a cica gazdája. „Szomorúságot látok ebben a macskában – mondta a tűzoltó. – Magam mellett tartom, hátha jön a gazdája, de ha nem jelentkezik, azon gondolkodom, hogy magammal viszem afféle mementóként.” A legutóbbi hírek szerint végül a tűzoltó örökbe fogadta a cicát.

A 33 éves Ali Cakas tűzoltó és az Enkaz (Törmelék) nevű macska a törökországi Gaziantep városában 2023. február 14-én. A macskát a mardini tűzoltóság tagjai mentettek ki a romok alól a törökországi súlyos földrengés után

A 33 éves Ali Cakas tűzoltó és az Enkaz (Törmelék) nevű macska a törökországi Gaziantep városában 2023. február 14-én. A macskát a mardini tűzoltóság tagjai mentettek ki a romok alól a törökországi súlyos földrengés után (Fotó: Halil Fidan / Anadolu Agency via AFP)

A macska megmentése nagyon megérintette az embereket, de többen azt sem hagyták szó nélkül, hogy mennyire jóképű tűzoltó. „Nem véletlenül [marad mellette], én sem hagynám ott ezt a srácot…” – írta egy kommentelő a Twitteren. „Nem tudom, melyikük a cukibb, a férfi vagy a cica” – viccelődött egy másik netező. A poénkodás ellenére azonban a kommentelők egyetértettek abban, hogy a tűzoltó igazán csodálatos dolgot tett azzal, hogy megmentette a macska életét.

Enkaz és gazdája azóta a világhírnévre törnek, a macskának már Instagram-oldala is van.

(My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top