nlc.hu
Aktuális

Az eltűnt villanyszerelő koponyájára találhattak Ausztriában

Ausztriában találhatták meg az eltűnt magyar villanyszerelő maradványait

Mácsik Zoltánnak még 2017-ben veszett nyoma.
Gyász

Emberi csontokat és egy koponyát találtak önkéntesek egy burgenlandi kavicsbánya közelében, a Blikk információi szerint nagy az esély arra, hogy az eltűnt magyar villanyszerelő, Mácsik Zoltán földi maradványai kerültek elő.

„Igen sok adat arra mutat, hogy az eltűnt villanyszerelő csontjai kerülhettek elő. Tényadat, hogy a megölésével vádolt férfi Mácsik Zoltán eltűnése után járt Ausztriában, és láss csodát, pont azon a jánossomorjai határátkelőn ment át, ami a kőbányához nagyon közel található. Feltételezésem szerint a gyilkos ikrényi telkén lelőtte Zoltánt, aztán a holttestet autóba tette és Ausztriába hajtott vele. Talán azt hitte, és teszem hozzá, nem is rosszul, hogy egy elhagyott kőbánya közelében soha nem találják meg áldozatát. Ez az elképzelés hat évig be is jött, mígnem idén pont ott kezdték az önkéntesek a takarítást. Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek elő. Orlik Vilmos szerepel az osztrák rendőrség DNS adatbázisában, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját pedig bekérik a magyar hatóságoktól” – mondta a lapnak dr. Lichy József

Az eltűnt villanyszerelőt akkor látták utoljára, amikor egy fontos találkozóra indult: korábbi munkatársa azt ígérte, végre kiegyenlíti tetemes tartozását, azonban soha többé nem tért haza. A volt kolléga egy másik villanyszerelő megölése miatt is gyanúba keveredett, jelenleg is börtönben ül, bár tagadja a vádakat.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top