nlc.hu
Aktuális

Borzalmas állapotok az árveréssel vásárolt házban

Házat vásárolt András egy árverésen, 21 ember és borzalmas állapotok fogadták

A ház takarítása, fertőtlenítése milliós költségekkel jár.

Mintha egy katasztrófa sújtotta övezetbe csöppent volna – egészen borzalmas állapotok fogadták az új tulajdonost, aki tavaly októberben vásárolt meg egy ingatlant a Pest vármegyei Gombán. A Blikket megkereső férfi egy árverésen vette a házat, amit csak idén március végén tudott volna birtokba venni, ám az ingatlanban 21 embert talált, köztük ellátásra szoruló idős embereket és gyerekeket is.

A lakók mostanra elköltöztek, ám olyan, egészségre is ártalmas szemét maradt utánuk, aminek elszállítása, a ház takarítása, fertőtlenítése milliós költségekkel jár.

A pluszkiadások mellett az ott tapasztalt az embertelenség miatt is felháborodott András.

Amit ott láttam, az döbbenetes, a lakhatási körülmények nem feleltek meg sem az idős, beteg, magatehetetlen emberek, sem a kiskorú gyermekek elhelyezésére, mindenhol szemét, még egy urnát is találtam. A szomszédok szerint ezek az állapotok nem voltak új keletűek, előfordult, hogy egy gyerek hideg zsíroldót ivott, az idős emberek pedig penészes, parazitáktól hemzsegő szobákban laktak. Nem volt víz, a csatornából a szenny, az emberi ürülék visszaömlött a szeméttel teli kertbe.

Egy kényszerkijelentési eljárás után – amit 2023. januárjában hajtott végre a Pest Vármegyei Kormányhivatal – már senki nem rendelkezett az ingatlanra érvényes lakcímmel, mégis márciusig éltek a lelakott falak között a szerencsétlen emberek.

Az itt uralkodó állapotok nem tűntek fel sem a helyi gyámügynek, sem a védőnőnek, háziorvosnak, sem a helyi hatóságoknak.

András az ügyben levelet írt Pest Vármegye főispánjának és a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vezetőjének is. Nagy valószínűséggel az egykori lakók egy közeli településre költözhettek.

romos ház kívülről

Lelakott ház. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top