nlc.hu
Aktuális

Darazsak végeztek egy emberrel egy tanyán

Darazsak végeztek egy emberrel egy vidéki tanyán

A ház tulajdonosai végül szakember segítségét kérték.
darazsak

Boros Tibor hivatásos méhrajbefogó egy horrorfilmbe illő történetet osztott meg a Facebookon: a szakember segítségét egy olyan óriási darázsfészek eltávolításához kérték, ami korábban egy ember halálát is okozta.

A fészek egy vidéki tanya padlásán helyezkedett el és olyan nagyra nőtt az évek alatt, hogy a szakember csak a katasztrófavédelem és az OMSZ technikai segítségével tudta megkezdeni az eltávolítását.

„Egyedül életveszélyes lett volna közéjük menni, így segítséget kértem a katasztrófavédelemtől, illetve az OMSZ-től. Megérkezett egy tűzoltó autó, akik technikával segítettek, kötelekkel húztak volna ki a darazsak közül ha esetleg ők nyernek. A mentősök pedig elláttak volna, ha a tűzoltók lehoznak. A padlás félig járhatatlan volt, a fészek mérete brutális nagy volt, és ami még ijesztőbbé tette a dolgot, az az, hogy az ott lakó család egyik tagját jóval előtte úgy össze marták a fullánkosok, hogy sajnos már nem lehetett rajta segíteni” – írta.

A posztból az is kiderült, hogy a helyszínre kiérkező tűzoltók és mentősök annyira veszélyesnek ítélték meg a helyzetet, hogy kértek még egy tűzoltóegységet és esetkocsit, emellett pedig riasztották a Jászberényi kórház intenzív osztályát is. Szerencsére ez utóbbira végül nem volt szükség, mert a szakember gond nélkül el tudta távolítani a hatalmas rajt.

A darázsfészek leszedéséről készült képek megtekinthetők itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top