nlc.hu
Aktuális

Kómába esett a sok rumtól a 19 éves fiú

Fél óra alatt ivott meg egy üveg rumot és kómába esett a 19 éves fiú

Az amerikai fiú az egyetem beavatási szertartásán vett részt, feladatként kapta meg a rum megivását.

A San Diegó-i állami egyetem 19 éves diákja kis híján belehalt az ivásba, miután a diákszövetség beavatási szertartásán fél óra alatt elfogyasztott egy teljes üvegnyi, azaz 750 ml rumot. Miután a fiú eszméletét vesztette az italtól, a diáktársai egyszerűen kidobták őt egy autóból a kórház előtt – írja a 24.hu.

alhohol ivás

A sok rumtól elájult, épp csak meg tudták menteni (fotó: Getty Images)

Benjamin Brennan az alkoholmérgezéstől kómába esett. Kiderült, hogy a rum elfogyasztása mellett dohányt és marihuánát is kellett szívnia a diáknak. Az orvosok alig egy százalék esélyt adtak a túlélésére, de csodák csodájára mégis sikerült, ám a felépülése most, két évvel az eset után sem ért véget. Az egyetemre nem tudott visszatérni, valamint munkát sem tud vállalni, és nem biztos, hogy valaha is képes lesz ezekre. Brennan a Kappa Sigma diákszövetkezetbe szeretett volna belépni, ám a szövetkezet tagjai ehhez olyan feltételeket szabtak számára, amibe bármelyik ember simán belehalhatott volna. A fiú családja jelenleg perben áll a diákszövetséggel, amiért azok ilyen helyzetbe hozták a fiút. Az egyetemen nem először történt hasonló eset. Két évvel korábban egy Dylan Hernandez nevű fiú egy másik diákszövetségben részegen leesett az emeletes ágyról, és úgy beverte a fejét, hogy belehalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top