nlc.hu
Aktuális

Börtönbe is mehet a farkast kilövő vadász

Orbán Viktor titkára börtönbe küldené a svájci farkast kilövő vadászt

Nagy János reméli, hogy a nyomozóhatóságok szigorúan - akár börtönbüntetés kiszabásával - fogják megbüntetni a felelőtlen vadászt.
Szürke farkas

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy nyíregyházi vadász lőhette ki az M237-es számú, svájci jeladós farkast Hidasnémeti környékén.

Az állat légvonalban több mint 700 kilométer tett meg egy év alatt, a svájci Surselva régióból indult útnak, és február közepén már Budapest közepén járt. Március végén egy nógrádi vadkamera előtt is elhaladt, és tovább ment Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye felé. A farkas 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak.

A hatóság által nem hitelesített információk szerint a vadász kivágta a jeladót az állatból és a Hernádba dobta. A szakértők szerint valószínűleg azt hitte, hogy kóbor kutyára lőtt, majd amikor megtudta mi történt, így próbálta eltűntetni a nyomokat.

Az eset óriási felháborodást váltott ki, most pedig Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is megszólalt az ügyben: azt reméli, hogy a felelőtlen vadász szigorú büntetést kap – a letöltendő börtönt sem kizárva – hogy a jövőben ne forduljanak elő ilyen esetek.

„Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is. Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő” – írta Facebook-posztban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top