nlc.hu
Aktuális

Már újságot sem fog árulni a Posta

Megszűnik a hírlapok értékesítése a postai hálózatban

2023. május 31-.vel a hírlapok értékesítése megszüntetésre kerül a postai hálózatban.
Magyar Posta logó

Sorra értesíti a Magyar Posta hírlapüzletága a kiadókat a következő szöveggel: „2023. május 31-vel a hírlapok értékesítése megszüntetésre kerül a postai hálózatban” – Írja a Magyar Hang. Lépésükről csak annyit közöltek, hogy az a „működés racionalizálása okán” történik.

Vagyis június elsejétől egyáltalán nem lehet majd újságot vásárolni.

A lap úgy tudja, a postaboltok is bezárnak, így sem csokoládét vagy más terméket sem lehet majd ott vásárolni, kizárólag a hagyományos postai szolgáltatásokra koncentrálnak majd. Információik szerint a döntéssel 546 postán szűnik meg az újságok értékesítése, és ezeken a helyeken több mint 600 féle hírlapot értékesítettek. Ezzel júniustól jelentősen szűkül a magyar sajtó értékesítési lehetősége.

Ahogy azt az nlc is megírta korábban a hatékonyság megőrzése érdekében és a működés megőrzésének stabilizálásáért volt szükség az 1200 fős létszámleépítésre. Úgy tűnik, hogy a jövőben még több postai dolgozó veszíti el az állását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top