nlc.hu
Aktuális

Jégeső Oszkón

Akkora jégeső csapott le Oszkóra, hogy lapátolni lehetett a jeget

Elverte a jég a Vas vármegyei települést.
jégeső

Szombaton egy gyengülő peremciklon alakította időjárásunkat, amely komoly szupercellákat eredményezett az ország nyugati részében. Az Időkép beszámolója szerint a Vas vármegyei Oszkó felett elhaladó szupercella pár perc leforgása alatt kiadós jégesőt zúdított a 652 fős településre.

Akkora jégeső érte a községet, hogy lapátolni lehetett a jeget.

Szinte beborította az utcákat a jég, olyan intenzíven hullott a meggynagyságú jég.

Ma is lecsaphat zápor, zivatar

Ami a vasárnapi időjárást illeti, április utolsó napján a Duna mentén és az ország keleti tájain kell több gomolyfelhőre számítani, a déli óráktól elszórtan, nagyobb eséllyel az ország középső részén, a Duna mentén és a keleti tájakon fordulhat elő zápor, zivatar – prognosztizálta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon – a délnyugati záporok reggeli megszűnését követően – kicsi a csapadék valószínűsége. A maximumok 19-20 Celsius-fok közelében, már-már a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területén.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top