nlc.hu
Aktuális

Jelentősen romlik ma az időjárás

Kapd elő az esernyődet, ha még nem tetted – vasárnap délután jelentősen romlik az időjárás

A fővárosban azonban nincs ok az aggodalomra.

Budapesten megnyugodhatnak az emberek, ugyanis az erős szél ellenére, esőre nem számíthatunk, azonban a 15 fokos melegnek hamarosan vége, az esti órákban akár 4 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. 

Esőzés

Fotó: profimedia.hu

Az ország többi részén, a keleti, északkeleti harmadban délelőtt még több lesz a felhő, és elszórtan valószínű ott eső, zápor, majd gomolyosodik, csökken a felhőzet, vele együtt a csapadékhajlam is. Másutt döntően gyengén felhős, napos időre van kilátás. Az északnyugati, északi szél nagyrészt élénk, helyenként erős lesz, estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn hazánk délnyugati felén-harmadán nagyobbrészt erősen, máshol változóan felhős idő valószínű. Néhol előfordulhat eső, zápor. Az északi szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de az északkeleti vidékeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Kedden általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, eleinte délnyugaton lehetnek erősebben felhős körzetek. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödik. Hajnalban többnyire -2 és +6 közötti, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -5 és -3 közötti értékeket mérhetnek, kora délután 7 és 13 fok között lesz a jellemző hőmérséklet – olvasható a met.hu oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top