nlc.hu
Szabadidő

Jövő héten kezd csökkenni a hőmérséklet

Újabb melegrekord dőlt meg, de kezd csökkenni a hőmérséklet

Napról napra csökken a hőmérséklet, de még így is az átlag felett maradunk.

Szombaton is megdőlt a hajnali országos melegrekord – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

Mint írták, szombaton Magyarországon borongós, párás, az ország középső kétharmadán esős időjárás volt jellemző. Emellett – a sokévi átlagnál továbbra is jóval enyhébb időben – a kevésbé csapadékos északkeleti területeken ismét több helyen alakult rekordenyhén az éjszaka.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Milotán és Napkoron szombaton a leghűvösebb órákban csupán 10,6 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ami új hajnali országos melegrekordot jelent.

A korábbi, erre a napra vonatkozó 9,6 fokos rekordot 1994-ben Mezőhegyesen regisztrálták.

Csökken a hőmérséklet a következő napokban

Bár vasárnap még akár 20 fokot is mérhetünk, a jövő héten napról napra csökken a hőmérséklet, de még így is az átlag felett maradunk – írja a Kiderül.hu.

Virágzó mandulafa a Gellért-hegyi Sziklakápolnánál 2024. február 29-én

Virágzó mandulafa a Gellért-hegyi Sziklakápolnánál 2024. február 29-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hétfőn a ködfoltok megszűnését követően jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Kedden a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. Az északi, északnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a csúcsérték 12 és 18 fok között várható.

Szerdán a ködfoltok megszűnnek, változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. Hajnalban 1, 7, kora délután 10, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Itt-ott előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali -2, +6 fokról 7 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a ködfoltok feloszlása után jobbára gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában -2, +4, északkeleten -5, -3 fokot is mérhetnek. Kora délután 7, 14 fok várható.

(nlc/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top