nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés

Szerdán akár egyhavi eső is eshet

Drámai változás jön hazánk időjárásában.
esőzés,

Egyelőre búcsút inthetünk az igazi téli időnek, szerdán pedig kiadós eső áztathatja az ország egy részét – írja előrejelzésében az Időkép.

A mai nap folyamán felhős, szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több helyen kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. Kedden többfelé kisüthet a nap, de keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak, majd a Dunántúlon, valamint az Alföld déli részén is.

Szerdán országszerte esős időre van kilátás. A jelenlegi számítások szerint az ország déli tájain kiadós mennyiségű csapadék valószínű, csütörtök délutánig helyenként akár 40-50 mm eső is eshet, ami nagyjából a december havi átlagos csapadékmennyiségnek felel meg.

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet, majd délután az ország jelentős részén megszűnik az eső.

Mint a portál megjegyzi, advent második vasárnapja igazán vegyes időjárással indult: délnyugaton ónos eső, északon-északkeleten havazás, keleten eső, havas eső jellemezte a reggeli, délelőtti órákat.

Vasárnap egyébként megtelt a Normafa, a délután folyamán már nem engedtek fel több autót a hegyre. Olyan hosszú kocsisor alakult ki, hogy a rendőrök a víztoronynál inkább visszafordították az oda igyekvőket, csupán az autóbuszokat engedték be.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Téli csizmadivat Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top