nlc.hu
Aktuális

A buszsofőr leszállította a gyereket a buszról

A buszsofőr visszaélt a hatalmával egy 12 éves gyerekkel szemben

Egy 12 éves fiú egy barátjánál volt, amikor elindult hazafelé, de késve ért haza, mert a sofőr leparancsolta a buszról, csak mert gyűrött volt a jegye.

A 12 éves Freddie MacFarlane este hazafelé tartott, amikor este nyolc óra körül megpróbált felszállni az East Craigsből Edinburgh belvárosába tartó 31-es buszra, ám a sofőr nem engedte fel, mert gyűrött volt a buszjegye. A buszsofőr azt mondta neki, hogy menjen haza és vasalja ki, aztán felszállhat a buszra.

A fiú anyja azt nyilatkozta, hogy valóban gyűrött volt a gyerek jegye, de teljesen jól olvasható állapotban volt. Kikérdezte a fiát arról, hogy hátha más gyerekekkel együtt voltak és hülyéskedtek, ami miatt nem engedte őket fel a sofőr a buszra, de egyedül próbált hazajutni a gyerek.

Képünk ilusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk ilusztráció (Forrás: Getty Images)

Az anyát felháborította az eset, mert szerinte nem egyedülálló példa, hogy egyes buszsofőrök visszaélnek a hatalmukkal. Folytatta: „Panaszt tettem a Lothian Buses honlapján, mivel nem ez az első eset, hogy ez történik. Szerintem az, ahogyan a gyerekekkel szemben viselkednek, az hatalomfitogtatás. Ha nekem lenne ilyen gyűrött jegyem, egyetlen buszsofőr sem mondana ilyet. Egy másik alkalommal egy sofőr nem engedte felszállni a fiamat, amikor egy barátjával volt, csak megrázta a fejét és továbbment. Nem is tűnnek kamaszoknak, csak fiatal fiúknak. A kisebbik fiam kapucnis pulóverben jár, ezért gondoltam, hogy ez lehet az oka, de a nagyobbik fiam, aki magániskolába jár, és egyenruhát visel, hasonló incidenseknek volt tanúja.”

A busztársaság vizsgálatot indított az ügyben, miután az anya a közösségi médiában is közzétette az esetet. Az érintett Lothian Buses szóvivője elmondta: „A Lothian elkötelezett a dolgozóink és ügyfeleink biztonsága és jóléte iránt. Az állítólagos incidens kivizsgálása folyamatban van, és közvetlen kapcsolatban állunk az érintett családdal.”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top