nlc.hu
Aktuális

15 éve van betegszabadságon, de beperelte munkaadóját a fizetése miatt

15 éve van betegszabadságon, mégis a munkaadóját perli, mert nem kap fizetésemelést

Ian Clifford beperelte munkaadóját, mert a 15 éves betegszabadsága alatt nem kapott fizetésemelést. Az évi keresete azonban még így is meghaladja a 23 millió forintot. Véleménye szerint fogyatékkal élőkkel szembeni diszkrimináció érte.

15 éve van betegszabadságon egy férfi, azonban beperelte a munkaadóját, mivel ez idő alatt nem kapott fizetésemelést – írja a Telegraph

Ian Clifford 2008 óta tölti betegszabadságát az IBM-nél, mint IT-szakember. Elmondása alapján fogyatékkal élőkkel szembeni diszkrimináció éri, amiért már 15 éve nem kapott fizetésemelést. 

Az IBM egészségügyi terve alapján a fizetésének 75%-át kapja meg, ami több mint évi 54 ezer font, azaz 23 millió forint. A cég ezt az összeget egészen 65 éves koráig biztosítja számára, azonban a férfi ezzel nincs megelégedve.

 

Véleménye szerint ez az összeg nem elég nagylelkű, mivel az infláció miatt pénze egyre kevesebbet ér.

Kalapácsütés a tárgyalóteremben

Kalapácsütés a tárgyalóteremben (Fotó: Getty Images)

Az IBM korábban azt a megállapodást kötötte a férfivel, hogy felveszik a fogyatékkal élők tervébe, ami szerint a munkaképtelen személyt nem bocsátják el, hanem alkalmazott marad egészen addig, amíg nem vonul nyugdíjba. 

A férfi ennek ellenére pert indított és a munkaügyi bíróságon, mivel úgy véli, hogy a fizetésemelés megvonása miatt diszkrimináció éri. Paul Housego bíró elutasította Clifford keresetét azzal indokolva, hogy a fizetésemelés az aktív munkavállalóknak jár. A bíró szerint, ha az évi 54 ezer font az értéke felére csökkenne, ez az összeg még akkor is jelentős mértékű juttatásnak számítana. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top