nlc.hu
Aktuális

Mentésirányítók mulasztása Gálvölgyi János ügyében

Gálvölgyi János rosszulléte: négy mentésirányító is mulaszthatott

Kevés az ember a mentőszolgálatnál, ennek lehet a következménye az is, hogy nem mindig tudnak időben a helyszínre érni.

A Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikáján ápolják szerda délután óta Gálvölgyi Jánost. A lányai hétfőn egyszerre közölték a jó hírt Facebook-oldalukon, hogy a színművész túl van az életveszélyen, levették a lélegeztetőgépről.

„A mai napon kimondták, hogy apu túl van az életveszélyen! Nagyon köszönjük a sok támogatást, üzenetet és szeretetet! Lassú gyógyulás vár apura, de a nehezén már túl van! Mindenkinek mindent köszönünk! Egyelőre még az intenzív osztályon ápolják, így nem tudtok vele kapcsolatba lépni, és kérjük, hogy legyetek türelmesek!” írta meg az nlc is.

Az RTL most arról számol be, hogy a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél (MOMSZ) úgy tudják, hogy négy mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet az ügyben.

„Úgynevezett továbbcsorgó hívás volt. Ez ugye azt jelenti, hogy befut az irányítóközpontba egy hívás. Mivel ott nincs szabad kapacitás kezelni ezt a hívást, tovább csorog egy másik irányítóközpontba. Ez történt valószínűleg ebben az esetben is”  – mondta el a Híradónak Lengyel Tibor, a MOMSZ alelnöke.

A szakszervezeti vezető szerint ez azt mutatja, hogy 

kevés az ember a mentőszolgálatnál, ennek lehet a következménye az is, hogy nem mindig tudnak időben a helyszínre érni.

Gálvölgyi János rosszulléte ügyében már a rendőrség is nyomoz, a mentőszolgálat pedig beismerte, hibáztak Gálvölgyi János segélyhívásának ügyében.

Gálvölgyi János

Fotó:Vörös Szilárd

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top