nlc.hu
Aktuális

Esős időjárás várható

Újabb csapadékhullám: ma még kiadós mennyiségű eső esik

Örülni fogunk ennek a sok májusi esőnek a nyári szárazságban.

A Kárpát-medence fölött örvénylő mediterrán pedig bőségesen megöntözte a földeket, nagy területen okozott 30-40 mm közötti, vagy azt meghaladó csapadékösszeget – bizonyos területeken egy havi csapadék is leesett. A felhős, csapadékos idő hatására pedig a hőmérséklet is 20 fok alatt ragadt. Az említett ciklon frontrendszerén újabb hullám jön létre, amely eléri hazánkat, így kedd estig többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, az északnyugati részeken kiadós mennyiség is hullhat.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk általában kisebb szakadozásokkal.

  Kedden a csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, ott kiadós mennyiségű eső is hullhat, de összességében sokfelé várható eső, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar. A nyugati, délnyugati, majd az északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő – írja az Infostart.

család az esőben esernyővel

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top