nlc.hu
Aktuális

A szlovákiai buszbaleset túlélői

Szlovákiai buszbaleset túlélői: „Ennyi vért csak filmen láttunk eddig”

Részleteket árultak el a szlovákiai magyar busz balesetének túlélói.

Egy ember meghalt, 59 pedig megsérült annak a magyar busznak az utasai közül, amely a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán ütközött össze egy kamionnal a pozsonyzávodi pihenőhelynél. A buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus – írta meg az nlc is tegnap. A buszsofőr valószínűleg elaludhatott. A buszbalesetben könnyebben sérült utasok az RTL-nek nyilatkoztak a szörnyű tragédiáról.

„Elég nagy trauma, nagyon féltjük azokat, akiknek súlyos sérüléseik vannak, és nem tudunk róluk semmit. Közeli barátok… Egy baráti társaság részeként jöttünk, de nem tudunk róluk semmit. Sokkoló látvány volt” – mondta egy pár.

– Azokkal, akiknek kevesebb szerencséjük volt, mint nekünk, remélem, az orvosok csodát tesznek, és fel fognak épülni. 

Ennyi vért csak filmen láttunk eddig…

„Borzasztó volt… egy nagy csattanás és egyszerűen annyi volt az egész. Én, hála Istennek, a könnyebb sérültek közé tartozom, de vannak, akik súlyosan sérültek” – mesélte egy másik utas.

Rendõrök és mentõsök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én

Jókút, 2023. május 15. Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek (Fotó: MTI/AP/TASR/Michal Svítok)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top