nlc.hu
Aktuális
Már nagyon kimerült volt a kutya, amit Anglia legmagasabb hegyéről mentettek ki

Sérült és kimerült kutyust mentettek Anglia legmagasabb hegyéről

A 13 fős mentőcsapat egy sérült és nagyon kimerült kutyát mentett ki Anglia legmagasabb hegyéről.

A keswicki hegyimentők segítségét a Rocky nevű akita gazdái kérték, miután együtt megmászták a 978 méteres Scafell-csúcsot. A csapatot este fél 7 körül hívták, azután, hogy lefelé menet a kutya nem volt hajlandó tovább menni. Ekkor már kimerült volt, és a mancsa is megsebesült.

kutyamentés Angliában.

Így mentették a fáradt akitát. Fotó: Getty Images

A csapat közleménye szerint a kutyát egy hordágyon cipelték le a hegyről. Bár Rocky jó súlyban van, 33 kilót nyomott, ez még mindig könnyű sérültnek számított a mentőegység számára. 

A mentés volt a csapat 42. küldetése ebben az évben, és összesen 4 óra 18 percig tartott.

Nem ez az első eset, hogy a mentőknek egy kutyát kellett lesegíteniük a hegyről. 2020 júliusában egy 121 kilós bernáthegyi kutyát, Daisyt kellett megmenteni a Scafell Pike-hegyről, miután a hátsó lábai megsérültek és nem volt hajlandó megmozdulni. A mentési művelet akkor összesen öt órát vett igénybe, és tizenhatan segítették a mentést.

Itthon is történnek hasonló, cuki mentések. Szilveszter éjjelén tűnt el az a kutya a Tolna megyei Várdombon, amelyet egy csaknem harminc méter hosszú, zárt vízelvezető csatornarendszer közepében találtak meg, beszorulva.  Az állat valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, ha a tűzoltók nem találnak rá időben és mentik ki a csatornából.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top