nlc.hu
Aktuális

Erőss Zsolt özvegye Suhajda tragédiájáról

Megszólalt Erőss Zsolt özvegye Suhajda Szilárd tragédiájáról

Pontosan tudhatja, mit érez most az eltűnt hegymászó felesége.

A közösségi oldalán szólalt meg Erőss Zsolt özvegye, miután kiderült, hogy nem találta meg a mentőcsapata Suhajda Szilárdot, és már nincs esély arra, hogy életben van – írja a Blikk. Sterczer Hilda most pontosan tudhatja, hogy mit érez Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea, hiszen 10 évvel ezelőtt, ugyanígy veszítette el a férjét.

Suhajda Szilárd

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére indult mentőcsapat – Forrás: Suhajda Szilárd / Facebook

Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért! Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele: Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk? Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el” – hívja fel a figyelmet Sterczer Hilda.

Erőss Zsolt özvegye szerint a hegymászók tisztában vannak a kockázatokkal. “A hegymászó él. Igazán él. Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele” – hangsúlyozza posztjában.

Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban” – zárja szívszorító sorait.

 

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt. A 8051 méteres Broad Peaket 2014-ben, első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t 2019-ben, a 8516 méteres Lhocét pedig 2022-ben mászta meg pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül. A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top